Mistet kamera? Spor det!

GadgetTrak lar deg søke opp bilder som er tatt med eit spesifikt kamera, basert på serienummeret.

Akam.no skriver i en nyhetssak om en fotograf som opplevde å bli frastjålet fotoutstyr for rundt 9000 dollar. Etter å ha prøvd alle de «vanlige» måtene å finne ut av dette på ble et siste desperat forsøk ved å besøke en nettside det som løste saken. GadgetTrak tilbyr brukeren å gratis søke etter bilder tatt med et spesifikt serienummer. Søketjenesten returnerte en del bilder fra Flickr og Facebook og man kunne oppspore personen som hadde stjålet utstyret (eventuelt kjøpt av tyven).

Dagens tips er med andre ord: Skriv ned serienummeret på kameraet ditt!

Det kan også nevnes at det finnes nettsider som lar deg søke etter andre som benytter seg av dine bilder – for eksempel uten å ha bedt om tillatelse.  TinEye er et godt eksempel.