Last ned foredrag og se bilder fra FKS’ jubileumskonferanse

Jubileumskonferansen til Fellesrådet for Kunstfagene i skolen (FKS) gikk av stabelen på Litteraturhuset torsdag 29. november 2012. Nå kan du blant annet laste ned foredrag og bilder fra konferansen «Kunstfagene gjør skolen levende» HER.

Noen utdrag

1 Synnøve H. Amdam «Det skjeve tårnet i PISA – morgendagens skole». PhD-kandidat i medier og kommunikasjon, Høgskolen i Volda

Der PISA måler det eksisterende, må målet for skoleutvikling være å fokusere på samfunnsbehovene i framtida. Både EU og UNESCO fokuserer nå på hvordan kritisk og kreativ mediekompetanse vil bli en viktig kjernekompetanse for framtidas borgere.

2 Drömmarnas Hus «Gode eksempler: Rosengårds unge filmskapere». Liza Fry og Ann-Marie Erixon, hhv. kunstnerisk leder og prosjektkoordinator (Malmö)

Kan man i stedet for å sitte på skolebenken kastes ut i et svimlende eventyr midt ute i skogen som er både spennende og lærerikt? Ja, det kan man, og Drömmarnas Hus i Malmö gjør det – med barn og unge hver eneste dag.

3 Ellen Stokland «Utfordringer og veien videre». Daglig leder for Fellesrådet for kunstfagene i skolen

«Når kulturtilbudet styrkes etter skoletid, når det ikke lenger alle. Erfaringer viser at det er de samme barna som allerede benytter seg av kulturtilbud, som vil benytte seg av det økte tilbudet på fritiden. Det bekymrer.»

FKS er en sammenslutning av Dans i Skolen, Mediepedagogene, Landslaget for norskundervisning og Landslaget Drama i Skolen. Tilsammen har disse organisasjonene rundt 4 000 medlemmer. Medlemmene representerer lærere i kunstfag innenfor barnehage, skole- og utdanningssektor i Norge.