Årets Medielærerseminar finner sted i Grieghallen, nærmere bestemt i salen Troldtog. 

Vi starter kl 0900. Vær ute i god tid. 

Meld deg på Medielærerseminaret 2019 HER

Med deg på Nordiske Mediedager HER  (Rabatten krever medlemsskap i Mediepedagogene)

 

Program for dagen:

09.00 40 Trine Haugaard fra Ungt Entreprenørskap
09.45 40 Martin Eide fra UiB
10.30 15 PAUSE
10.45 40 Lars Nyre fra UiB
11.30 30 Stine Marie Solem og Evind Nordengen fra Amandusfestivalen
12.00 30 LUNSJ
12.30 40 Geir Terje Ruud fra NTB/Scanpix
13.15 40 Kristine Meek fra Medietilsynet
14.00 15 PAUSE
14.15 40 Eirik Solheim fra NRK Beta
15.00 45 Årsmøte Mediepedagogene
15.45 15 Avslutning og åpning av Nordiske Mediedager 2019.

Eirik Solheim jobber som teknologikommentator og rådgiver i NRKbeta. Tidligere har han jobbet som konsulent innenfor media- og underholdningsindustrien for konsulentselskapet Accenture. Han har også arbeidet flere år som fotograf, redigerer, lyddesigner, steadicamoperatør og multimediaprodusent. Solheim er utdannet medieingeniør fra Universitetet i Stavanger. Han er en ettertraktet foredragsholder både i inn- og utland.

 

Noen av de mest innovative prosjektene i NRK har kommet ut av temmelig ville utgangspunkt. Hvordan holder man seg kreativ og inspirert når rammene egentlig er stramme? Gjennom konkrete eksempler viser Eirik Solheim hvordan NRKbeta har holdt på inspirasjon og lek de siste 13 årene. Med på kjøpet vil du også lære litt om både internet of things, kunstig intelligens, droner og spesiell medieproduksjon.

Geir Terje Ruud er utviklingsdirektør i NTB (Norsk Telegrambyrå) og har ansvaret for alt av IT, teknologi og nyutvikling i selskapet. De første fire måneder i år var han også konstituert som nyhetsredaktør med ansvar for innholdsproduksjonen i NTB.

«Jeg jobber for at vi med teknologi skal endre hvordan vi produserer, distribuerer og konsumerer innhold. Det er ganske ambisiøst, men hvis vi ikke tenker i den retningen, ender vi i bakevja. Min viktigste oppgave er å bidra til at NTB kan skape nye, gode produkter som skaper verdi for våre kunder og for deres lesere og brukere.»

Geir Terje skal snakke om hva kan mediene lære av elevene? Vi vet hva vi ønsker å lære bort til elevene, men glemmer at de kan mye som vi også kan ha nytte av. Hvorfor former  mediene og på utdannelsesinstitusjonene fremtidens journalister så de ligner oss selv, i stedet for å lære av det de kan?

Kristine Meek er direktør for kommunikasjon, rådgivning og analyse i Medietilsynet og jobber med å hente inn og tilgjengeliggjøre innsikt og om kritisk medieforståelse og mediemangfoldet i Norge. Kristine er tidligere kommunikasjonssjef i Telenor Norge og hun har jobbet journalist i blant annet Aftenposten, Dagsavisen og Østlandets Blad. Kristine er Sosiolog fra universitetet i Oslo.

Kristine skal snakke om hvordan Medietilsynet jobber med kritisk medieforståelse, forhåpentligvis om et nytt prosjekt vi iverksetter og kanskje by på noen nye tall fra en befolkningsundersøkelse om kritisk medieforståelse.


Stine Marie Solem er festivalsjef for Amandus – Lillehammer internasjonale studentfilmfestival. Hun har en Bachelor i Kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer og en Bachelor i film- og medievitenskap fra NTNU.

Eivind Nordengen er programsjef for festivalen. Han har en mastergrad i film og fjernsynsvitenskap fra Høgskolen i Lillehammer, og har tidligere ledet Lillehammer filmklubb og Den Norske Studentfilmfestivalen.

Til seminaret Stine Marie Solem og Eivind for å fortelle om hva Amandusfestivalen er, og hvordan man kan bruke festivalen og filmkonkurransene som et supplement til undervisning og gi elevene ekstra motivasjon til å ville jobbe med film og medier.


Trine Haugaard

Trine har jobbet i Ungt Entreprenørskap Norge i 11 år og har ansvaret for programmene i videregående opplæring. Det mest kjente programmet er Ungdomsbedrift, der elevene etablerer og driver en mini-bedrift i løpet av ett skoleår.

«Det er utrolig givende å jobbe med ungdom som gjennom våre programmer får utfolde skaperglede i samarbeid med hverandre og med lokalt arbeids- og næringsliv. Det å involvere miljøer utenfor skolen i elevenes læring er viktig for å gi elevene en kobling til arbeidslivet og lokalsamfunnet. Gjennom Ungdomsbedrift omsetter elevene ideene sine til handling og får erfaring med å presentere sine løsninger for lokalt arbeids- og næringsliv.»


Martin Eide er professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har arbeidet med politisk kommunikasjon, nyhetssosiologi, journalistikk og pressehistorie. Eide har vært redaktør for bind 1 av Norsk presses historie 1660-2010: En samfunnsmakt blir til. Hans historiske interesse har også resultert i boka om VGs 50 første år: Blod, sverte og gledestårer (1995). Hans siste utgivelse, skrevet sammen med Christine Myrvang, er Alltid foran skjermen. Dagbladet og det digitale skiftet


Lars Nyre – Vi lagar ny teknologi. Innovasjonspedagogikk i Media City Bergen

Lars Nyre og kollegaer i Mediebyen praktiserer ein metode for studentaktiv læring der studentane vert utfordra til å laga fungerande prototypar på nye medier. Dette er svært krevjande, men også svært givande. Nokon kurs er heilt eksperimentelle og utforskar til dømes journalistikk for droner og VR-utstyr, medan andre føregår i samarbeid med praksispartnerar som Bergens Tidende, Vimond, og startups innanfor design og medieproduksjon i næringsklynga rundt Mediebyen. Sjå eit intervju med Lars Nyre om innovasjonspedagogikk: https://vimeo.com/236552377og les ein formidlingsartikkel frå SV-fakultetet ved UiB: https://www.uib.no/svf/124088/ei-oppdagingsreise-i-usikkerheit.

Lars Nyre er professor i medievitskap ved Institutt for informasjons- og medievitskap ved Universitetet i Bergen. Han underviser på bachelor og master i medie -og interaksjonsdesign i Media City Bergen. Nyre har skrive lærebøker om lyd og radio, blant anna Lydjournalistikk (Samlaget, 2018) med Jørgen Lyngvær og Linda Eide.  Nyre er leiar av TekLab, eit nettverk for akademisk teknologiutvikling (sjå http://teklab.uib.no/). Les meir om Lars Nyre her: http://www.uib.no/personer/Lars.Nyre.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.