I anledning regjeringens Vitenskapsår 2011, som Kunnskapsdepartementet koordinerer, vil vi den 14. desember arrangere en spennende konferanse om Kulturen i kunnskapssamfunnet:

NÅR: 14. DESEMBER 2011, KL. 10.00 – 18.00

STED: RIKSSCENEN, SCHOUS KULTURBRYGGERI

Konferansen ”Kulturen i kunnskapssamfunnet” adresserer hvorfor og hvordan Norge skal bli en ytterligere kreativ og innovativ nasjon fremover og betydningen av å bryte murene mellom forskning, innovasjon og utdanning for å komme dit (”Kunnskapstriangelet”). Konferansen eksemplifiseres med prosjekter innen helseforskning og kunst og kulturforskning, fremveksten av en dataspillbransje som krever teknologiforståelse og kulturforståelse for å realiseres, digitalisering og internasjonalisering av musikkindustrien og musikkundervisningen, betydningen av partnerskap i kultur- og teknologiutdanningen, kvalitet i kulturutdanningen, fremveksten av nye kreative næringer etc.

Ansvaret for kultur, kreativitet og innovasjon i vårt nye kunnskapssamfunn ligger i skjæringspunktet mellom en rekke fagdepartement. Konferansen er således også et resultat av et sjeldent samarbeid med en rekke kulturorganisasjoner, myndigheter og utdanningsinstitusjoner. Dette viser at sektorovergripende og tverrfaglige spørsmål også må adresseres sektorovergripende og tverrfaglig.

Vedlagt flyer med mer informasjon om konferansen. For mer informasjon og påmelding: www.kulturogsamfunn.no

Jeg håper at du/dere kan delta og ber også om at invitasjonen videresendes til kolleger og andre interessenter som kan ha interesse av konferansen.

PDF: Kultur og samfunn 2011

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.