Ledig vikariat som daglig leder for Fellesrådet for kunstfagene i skolen

1-års vikariat med mulighet for forlengelse og eventuelt ansettelse på åremål.

Fellesrådet for kunstfagene i skolen (FKS) arbeider for å styrke og utvikle

kunstfagenes innhold og omfang,  og stimulere til samarbeid mellom kunstfagene i

utdanningsløpet. FKS er en sammenslutning av medlemsorganisasjonene Dans i Skolen,

Landslaget Drama i Skolen, Landslaget for norskundervisning og Mediepedagogene. Medlemsorganisasjonene har totalt rundt 4000 medlemmer. De driver en rekke kompetansehevende tiltak og utgir fagtidsskriftene Nordic Journal of  Dance, DRAMA – nordisk dramapedagogisk tidsskrift, Norsklæreren og [tilt]. FKS holder til i flotte lokaler på Schous kulturstasjon i Oslo sentrum.

FKS søker en samfunnsengasjert og kunnskapsrik person med gode relasjonsbyggende egenskaper, som skal bidra til å styrke og utvikle kunstfagene i skolen.  Vår nye daglige leder bør kjenne godt til kultur-, skole- og organisasjonssektoren, og være komfortabel med å være en offentlig talsperson for kunstfagene. Daglig leder skal uttale seg på vegne av fagmiljøene for ulike kunstfag i skolen, og må derfor kommunisere godt både skriftlig og muntlig. Det er nødvendig å være lyttende, nytenkende og å kunne engasjere. Samtidig må daglig leder kunne jobbe selvstendig og strukturert og ha gjennomføringsevne.

Sentrale arbeidsoppgaver:

–       Arbeide fagpolitisk for kunstfagene i skolen, ved å fremme aktuelle saker og innspill for politiske myndigheter og deres utøvende instanser, i dialog med medlemsorganisasjonene.

–       Følge med på kunstfagene i skolen og skolepolitikk generelt, så vel nasjonalt som internasjonalt. Ta aktivt del i relevante nettverk.

–       Synliggjøre kunstfagene i ulike medier; aviser, tidsskrifter, sosiale medier, samt FKS ’ og medlemsorganisasjonenes publiseringskanaler.

–       Arbeide for kvalitetsutvikling av kunstfagene i hele utdanningsløpet, i samarbeid med medlemsorganisasjonene.

–       Ha ansvar for daglig drift av organisasjonen, blant annet budsjett – og rapporteringsansvar og for – og etterarbeid i forbindelse med styremøter og årsmøter.

 

Formelle kvalifikasjoner:

–       Høyere utdannelse eller tilsvarende realkompetanse innen kunst-, kultur-, og pedagogiske fag.

 

Oppstart etter avtale. Lønnstrinn 47-61, Statens lønnsregulativ, avhengig av kvalifikasjoner.

 

Søknad med CV sendes til dagligleder@fellesradet-fks.no

Spørsmål om stillingen rettes til midlertidig vikar for daglig leder, Kari Strand,

på telefon 92224803 eller e-post: dagligleder@fellesradet-fks.no

 

Søknadsfrist: 5.januar 2012