I disse dager har vi sendt ut den første nasjonale medielærerundersøkelsen for MK, og en revidert versjon av medieelevundersøkelsen «Morgendagens medieprodusenter» fra 2006, til alle rektorer ved videregående skoler som har MK-linje. Vi håper MK-lærerne har fått informasjon om dette og at så mange som mulig vil ta del i undersøkelsene.

Medielærerundersøkelsen er tiltenkt alle som jobber fast eller midlertidig på alle programfagene på MK. Håpet er at vi kan få fram kunnskap om hele MK-feltet, om hvilken fagbakgrunn MK-lærerne har, hvordan skolene organiserer undervisningen, og hvordan lærerne opplever det å være lærer på MK. Resultatene vil bli gjort tilgjengelige for alle skolene som deltar i undersøkelsen. Undersøkelsen er del av et doktorgradsarbeid om MK-lærere som Synnøve Amdam ved Høgskulen i Volda gjennomfører nå.

Medieelevundersøkelsen er som nevnt en gjentaking av undersøkelsen «Morgendagens medieprodusenter» som Ola Erstad, Thomas de Lange og Øystein Gilje gjennomførte i 2006. Undersøkelsen tar for seg elevenes erfaring med medieproduksjon, skolens undervisning og elevenes bruk av medier på og utenfor skolen. Øystein Gilje ved Universitetet i Oslo er hovedansvarlig for gjennomføringen denne gang, og med oss har vi masterstudent Line Ingulfsen, også ved Universitetet i Oslo.

Vi håper de som har spørsmål vil poste dem her eller ta kontakt med oss direkte:

Synnøve Amdam, prosjektleder medielærerundersøkelsen

Tlf: 970 70 974, epost: sha@hivolda.no

Øystein Gilje, prosjektleder medielevundersøkelsen

Tlf: 412 17 141, e-post: oystein.gilje@ped.uio.no

Line Ingulfsen: medieundersokelsen@gmail.com

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.