Svenske-eksperiment med animasjon for lek og læring i barnehager

– Om ikke lenge skal førskolelærere fra både Trøndelag og Østersund møtes i Sverige for å lære hvordan de kan lage animasjon i barnehagen, skriver Bente Aasheim på Animasjon i skolen sin Facebookside. Hun skal være med å lære opp forskolelærerene og bistå med support i etterkant av prosjektet, som har fått navnet Boink!.

«Jeg er en lærer med dilla på animasjonsfilm. I 13 år har jeg brukt animasjon som metode i undervisningen, og på fritiden kurser jeg andre lærere i å gjøre det samme!», skriver Bente Aasheim om seg selv på hjemmesiden sin. /Bente Aasheim

Boink! – Skapende læring med animasjon i barnehagen, er et pilotprosjekt der Jämtlands län og Midtnorsk filmsenter i Trøndelag samarbeider over grensen for å teste animasjon som metode for lek og læring i barnehagen. Det skriver Interreg, EUs program for å fremme sosial og økonomisk integrasjon over landegrensene gjennom regionalt samarbeid, på sine hjemmesider.

– Til dette fantastiske prosjektet får barnehagene sine egne iPader. Flott, ikke sant? Blir arti ja, som vi trøndere sier!, skriver Aasheim videre. 

Ifølge Interreg skal testingen gjøres gjennom en todagers workshop og et endagsseminar der deltakerne er personell fra svenske og norske barnehager. Målet er å utdanne disse til å bruke animasjon som metode i barnehagen. Prosjektet skal opprette en hjemmeside med tips og råd for arbeidet, og metoden skal gjennom hjemmesiden også spres til andre barnehager i regionen.

Prosjektperioden begynte 1.september i år og skal avsluttes 31.august 2013. Eier av prosjektet Midtnorsk Filmsenter AS.