Studenter får egen etasje i ny mediegigant

Bergens mediebedrifter ønsker å danne en helt egen medieklynge midt i byens sentrum, nærmere sagt i DNBs gamle kontorer i Lars Hilles gate i Bergen. TV 2, Bergens Tidende, NRK, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen (UiB) skal bli til giganten Media City Bergen,  som skal stå klar i 2016 eller 2017.

Universitetet inn

Planer: Slik skal det bli seende ut, ifølge arkitektene bak. Fotoillustrasjon: MAD and EVE images
Planer: Slik skal det bli seendes ut, ifølge arkitektene bak. Illustrasjon: MAD and EVE images

MediaCity Bergen kan bli en arbeidsplass for 1200 til 1500 mediefolk, og for oss er det ekstra spennende at UiB ønsker å etablere seg i medieklyngen. Under Bergen Journalistlag (BJ) sin offisielle presentasjon av planene i går kveld, kom det frem at utdanningsinstitusjonen regner å være representert med i alt 300 studenter, fordelt på journalistikk, film- og fjernsynsproduksjon og nye medier. I tillegg skal det etableres medielabber for medie- og IKT-forskning i det nye bygget.

Dette vil gi mediestudentene i Bergen unik nærhet til miljøet, men også helt andre muligheter enn de som finnes i dag, hvor de vil få en dedikert etasje i selve MediaCity Bergen.

-Ved å koble ulike medie-, teknologi-, utdannings- og forskningsmiljøer, er målet å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innen mediefeltet. UiB skal bidra med praksisrelevant kunnskap, kompetanse og gode kandidater til ulike stillinger i mediene. MediaCity Bergen kan nemlig bli den nye arbeidsplassen for 1500 mediefolk, skriver UiB .

Gigant

Når banken flytter ut skal det bygges om og utvides med 10 000 kvadratmeter til totalt 45 000 kvadratmeter.

De seks nederste etasjene får et sammenhengende plan på 4 300 kvadratmeter i hver etasje, tilvarende åtte tennisbaner. Dette skal gi stor fleksibilitet og bedre produksjonsflyt for de store mediebedriftene. Endelig godkjenning for prosjektet ventes i august/september 2013, melder universitetet.