Vinn skolekino-visning av Victoria | Spennende språkkonkurranse om dialekter

Klassen din kan vinne gratisvisning av vinterens norske storfilm og Hamsuns internasjonale bestselger, Victoria. Det eneste du eller klassen din må gjøre for å delta i konkurransen, er å  sende inn tips til hvordan man kan bruke den nye filmen i undervisningen.

Det aller beste tipset vil bli belønnet med en gratisvisning for en skoleklasse på skolens nærmeste kino, skriver Film & Kino. Ytterligere ti besvarelser vil bli belønnet med to gratisbilletter hver til filmen. Victoria har premiere 1. mars.

Iben Akerlie og Bill Skarsgård i Victoria
Iben Akerlie og Bill Skarsgård i Victoria. Fotokredit: Filmweb.no

Tipsene kan sendes inn til monique@kino.no innen 1. mars. Vinnerne vil bli annonsert i neste nummer av Skolekinonytt. Premien er gitt av SF Norge og Filmkameratene.

Dokumenter språk!

Nasjonalbiblioteket inviterer alle elever på 5.–10. trinn og i videregående skole til å delta i en konkurranse om språk. Vinnerbidragene blir en del av Nasjonalbibliotekets språkutstilling høsten 2013, og alle innsendte bidrag går inn i Nasjonalbibliotekets samling, skriver Film & Kino.

Konkurransen går ut på at elevene skal dokumentere de ulike språkene og dialektene de møter i hverdagen. Med «språk» menes alt fra norsk, samisk, tegnspråk og urdu til språkformer som ungdomsspråk, politikerspråk, språk i musikk – eller kroppsspråk. Hvordan preges barn og unges språk av film, bøker, musikk og sosiale medier?

Det er opp til elevene hva de definerer som språk. Bidragene kan leveres i ulike formater: tegning, collage, bilde og film, digital fortelling, lydopptak – det er kun fantasien som setter grenser. Det skal kåres vinnere i tre kategorier og fristen for innlevering av bidrag er 20. mars. Mer informasjon om konkurransen finner du her.