Les om hvordan Donald Duck skal gi barna nettvett

Ett av tre barn mellom 1 og 12 år bruker internett daglig. Donald-heftet skal gi råd og ideer til en trygg og digital hverdag. 

Donald Duck og nettvett

IKT-Norge har sammen med Medietilsynet, Senter for IKT i utdanningen, Foreldreutvalget for barnehager (FUB), NetCom, Google og Redd Barna laget et Donald-hefte med temaet nettvett for 4 til 6-åringer. Det kan brukes som utgangspunkt for diskusjon og samarbeid mellom hjem og barnehage eller skole, skriver Film & Kino.

– Vi ønsker at foreldre og pedagoger skal engasjere seg i barnas hverdag – også den digitale. Gjennom å lese Donald-bilaget kan man finne rammer for å snakke sammen om det å bruke nettet på en ålreit måte. Vi må huske at barn ned i 5-årsalder er på nett, og når det gjelder nettbrett er de på i enda yngre alder. Derfor er det gøy at vi nå kan være med på å lage informasjon til de små – for de trenger det, sier Thomas Haugan-Hepsø til Film & Kino.

Les hele saken her.