BIFFs varemerke er dokumentarfilm, men det blir også visning av de beste filmene fra de store festivalene rundt om i verden. 

BIFF er landets største filmmaraton med mer enn 150 filmer og mange kortfilmer på programmet i løpet av de åtte dagene festivalen varer. Varemerket fremfor noe er dokumentarfilm, og BIFF er ikke bare landets største i sjangeren – den er en av Nordens ledende på området.

BIFF serverer også en hel rekke spillefilmer fra året som er gått – de beste fra Cannes og Berlin, Sundance og Tribeca. Ja selv fra de aller ferskeste i Venezia og Toronto, dukker det opp BIFF-snadder. Se derfor filmer som Gullbjørnvinneren fra Berlin (rumenske Mor & Sønn), Blå er den varmeste fargen som vant Gullpalmen i Cannes, dessuten den oppsiktsvekkende Upstream Color fra Sundance som mange vil se, samt en rekke andre godbiter fra mange land. En rekke American Independents kan du se på BIFF, dessuten filmer fra land som for eksempel Georgia, Kazakhstan, India, Mexico, Argentina og ikke minst Polen, som BIFF har inngått et EØS-samarbeid med.

Mor & Sønn: Et rumensk mesterverk om familiebånd og skyldfølelse

Blå er den varmeste fargen: Unik skildring av den første store kjærligheten

Upstream color: Årets mest omtalte og hyllede kunstfilm 

Billetter til BIFF

Hentet fra Film & Kino

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.