Godt samarbeid om filmløft for ungdommer i Lister

Til helga får ungdommer i Lister et enestående innblikk i det å lage film. Lokale krefter har slått seg sammen for å lage en hel helgs filmkurs for filminteresserte.

Kulturkonsulent Mira Svartnes Thorsen i Kvinesdal kommune har vært prosjektleder for tiltaket, og hun har sydd sammen et samarbeid mellom lokale, kommunale, regionale og nasjonale institusjoner.

– Målsettingen med workshopen er å gjøre filmkompetanse tilgjengelig for unge i regionen, forteller Thorsen, som også har vært opptatt av å bruke midlene hun har fått tilgang til på en mest mulig effektiv måte.

Lokalt bidrar Utsikten kunstsenter med mannskap, arbeidsrom, utstyr og teknisk kompetanse, Utsikten hotell har redusert prisene slik at arrangørene kan tilby kursdeltakerne gratis overnatting og Lister videregående stiller med produksjonsutstyr, noe finansiering og mannskap fra Medier og kommunikasjon. Kvinesdal kommune arrangerer workshoppen sammen med Lyngdal kommune, og de har fått pengestøtte fra Vest-Agder fylkeskommune, Ungdommens kulturmønstring og Film og Kino.

Erfarne kursholdere med bransjeinnsikt
Ungdommene skal få inspirasjon fra Jan Rune Blom, som er modellbygger og har vært med på å bygge kulissene til «Jul i Flåklypa», animatøren Liliana Swirska, som animerte playmo-figurene i Pitbull-Terje, og filmviteren Kalle Løchen, som tidligere var kortfilmkonsulent ved Norsk filminstitutt. Lederne for Sørlandets filminstitusjoner stiller også opp: Ola Magne Røyseland kommer fra Samsen filmverksted i Kristiansund, og fra Sørnorsk filmsenter stiller daglig leder Kirsten Bonnen Rask, som er en av Nordens mest erfarne filmdramaturger.

Arrangementet er bare for unge innbyggere i Lister, men ikke ulovlig å kopiere andre steder!