90 % fikk MK-plass.
3065 elever begynner nå på førsteåret på Medier og Kommunikasjon. Dermed fikk 90 % av elevene som hadde søkt utdanningsprogrammet plass. I alt var det 3420 søkere, noe som er en nedgang på 11 prosent fra 2013. Utdanningsprogrammet har tydelig blitt mindre populært de siste årene for i 2010 var det ca 5500 søkere til plassene ved faget. «Oversøkingen» til faget er altså blitt mye mindre enn den var.

Nye fag har nå tatt over som de mest populære fagene. Ikke uventet er det de fagene som er blitt snakket fram de siste årene — de praktiske industrifagene som opplever størst oversøkning. 70 % av de som søkte på teknikk/industriell produksjon kom inn og 71 % av søkerne på elektrofag.

Vanskelig å få læreplass på MK
Det er fortsatt vanskelig å få læreplass for MK-elevene. I følge statistikken til Utdanningsdirektoratet har 33 elever søkt om å få bli fotograflærling, men bare 3 fikk tilbud. For mediegrafikere er det litt bedre stilt, 14 av 86 fikk tilbud om lærlingeplass. De to siste årene har det blitt tilbudt nokså få læreplasser for kommende fotografer og mediegrafikere. I 2013 var det 16 som fikk plass; i 2012 var det foreløpige toppåret med 30 lærlingeplasser.

MK-elever klarer påbyggingen ganske bra.
Udir har også laget et statistikknotat om hvordan det går med elever på påbyggingsstudiet. Der kommer det fram at 81 % av elevene fra MK Vg2 får bestått etter året med påbygging. MK-elevene skiller seg betraktelig ut fra elevene fra de andre utdanningsprogrammene, der andelen elever med bestått utgjør 47 %-67 %.

MK Vg2-elevene klarer seg dermed nesten like bra på studiepåbyggingen som «vanlig» elever ved studieforberedende programmer, der 83 % fullfører og får bestått.

Statistikken for inntak finner dere på utdanningsdirektoratets sider.
Statistikknotatet om påbyggingsåret finner dere også der.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.