Frokostseminar Trondheim: «Hva er kritisk medieforståelse, hvorfor er det viktig og hvordan kan det læres?»

Vår egen Daniel Schofield (https://www.ntnu.no/ansatte/daniel.schofield) og hans makker Vegard Frantzen (https://www.ntnu.no/ansatte/vegard.frantzen) deltar på frokostmøte på Litteraturhuset 16 november. Headingen for møtet er: «Hva er kritisk medieforståelse, hvorfor er det viktig og hvordan kan det læres?»

Schofield og Frantzen  ga i år ut boken «Mediepedagogikk og mediekompetanse – Danning og læring i en ny mediekultur» på Fagbokforlaget. Sammen med leder av Medietilsynet, Mari Velsand, skal de samtale om hva hva begrepet medieforståelse innebærer;  Samtalen ledes av Kristine Meek, kommunikasjonsdirektør i Medietilsynet.


«I dette frokostseminaret diskuterer vi hva det vil så å forstå mediene i dag, når mediene har fått så mye å si for demokratiet, fritid, skole,  læring, kommunikasjon og vennskap. Vi ønsker å konkretisere dette og reflektere rundt eksempler fra vår hverdag – samtidig som vi ser til forskningen: hva vet vi om mediekompetanse, hva kan barn og unge – og hva trenger de støtte og hjelp til?  Vi ser på mediekompetanse som noe som best utvikles i samspill mellom skole, fritid, hjemmet, hverdagslivet. Derfor passer seminaret både for lærere, skoleledere, foreldre, kulturarbeidere og andre som jobber med barn og unge. «
– Daniel Schofield.

Meld deg på her:  https://www.facebook.com/events/243918932979353/?active_tab=about