Medielærerseminaret 2020 – Avlyst

Vi beklager at vi blir nødt til å avlyse årets medielærerseminar. I løpet av våren/sommeren vil vi vurdere å sette opp noen av forelesningene på webinarer e.l.

 

Årets tema: Film og TV-produksjon

Endelig slipper vi litt av programmet til årets medielærerseminar i Grieg-hallen i Bergen onsdag 6. mai kl 0900. Vi kommer til å rigge 7 forelesninger, i dag får du vite noe om de fire første.

Vi er veldig stolte over å kunne presentere Aage Aaberge, kanskje den mest kjente filmprodusent i Norge gjennom tidene, unge Martin Litwicki, en uredd nyetablert filmskaper som jobber sammen med en særdeles energisk og kreativ gjeng, Thale Persen bak store dramaserier vi alle har et forhold til – og Sigrun Giil Fugleberg som har hatt en betydelig rolle i NRK-systemet gjennom lang tid. Hun har vært en viktig aktør bak det NRK har fått til som prosessleder. Vi har bedt et par av dem skrive om seg selv – og noen har vi selv beskrevet. Det er bare å glede seg til å bli inspirert av denne gjengen.

NB; Påmeldingsinformasjon finner du nederst i denne teksten

Aage Aaberge forteller fra hans drøye 35 år i filmbransjen!

I tillegg til 56 kort- og dokumentarfilmer har Aaberge produsert/co-produsert vel 45 spillefilmer. Han har hovedfag i filmvitenskap fra universitetet i Trondheim, har vært professor II på Filmskolen i Lillehammer og har opp gjennom sin karriere hatt en rekke tillitsverv i bransjen bl.a. som leder både av Norsk Filmforbund og Norske Film og TV-produsenters Forening.

I 2003 ble Aaberge ansatt som leder for filmavdelingen i Nordisk Film i Norge og har siden vært knyttet til selskapet bl.a. som produsent for spillefilmen «Kon-Tiki» som ble nominert til Golden Globe og Oscar i 2013 og «Den 12. mann» som hadde premiere 25.12.2017. Han har vært representert på de fleste store filmfestivalene i verden og mottatt en rekke priser bl.a. flere Amanda-priser, fått Kosmorama-pris som beste produsent og mottok i 2017 Aamot-statuetten som er Film & Kinos ærespris og høyeste utmerkelse for en fremragende innsats i eller for norsk film og norsk filmproduksjon.

Martin Litwicki – Scream Media

Martin tok årets konsertbilde i 2019, men han er kanskje best kjent som daglig leder i Scream. Han er en inkluderende type med stort hjerte for eget crew. Har vanskelig for å se utfordringer, gir seg ikke på blanke møkka, og får til alt. Han har reist verden rundt både med artister og andre spennende prosjekter hvor kamera har vært en viktig brikke.

Martin om Scream Media: En gjeng trivelige unge frilansere ville slå seg på lag, og opprettet Scream Media i 2018. Oppstarten har vært hektisk og beinhard, men når vi snart skriver 2020 ser vi at vi har nådd flere milepæler. Selskapet står stødig, vi får oppdrag vi er stolte av, og vi koser oss på jobb. Vi er stolte av å kunne si at vi er landets ledene innen festival/event dokumentering til tross for kort tid i bransjen. Noen av kundene våre: Norad, UiO, Volvo, Brilleland,

Thale Persen 20% kunstner

Thale om seg selv: – Jobbar som regissør av film, dramaserier og dokumentar. Har jobba 15 år i NRK Super der eg bl.a. laga dramaserien Julekongen, før eg bestemte meg for å bli freelancer. Har jobba for Storm Films, Feelgood Scene Film og TV, Monster Entertainment, Maipo Film, Yellowbird. Nylege produksjonar: Julekongen – full rustning, Gåten Orderud, Heirs of the Night, Tynn is. Eg har utdanning innan fjernsynsjournalistikk og dokumentarfilm frå Høgskulen i Volda.

Om å jobbe som regissør: Regissøren er 50 % arbeidsleiar, 30% handverkar og på ein god dag 20% kunstnar. Regissøren er kunstnarleg ansvarleg for produksjonen, kva inneber det? Og korleis få alle dei andre på laget med på din visjon, slik at alle lagar den same filmen eller tv-serien? «I do not always know what I want, but I do know what I don’t want» – Stanley Kubrick.

Sigrun Giil Fugleberg

Sigrun jobber i ledelsen av Teknologi, produkt og produksjonsdivisjonen i NRK som prosessleder. Hun er opprinnelig grafisk designer og har i en årrekke designet profiler og vignetter for alle NRKs merkevarer. De siste 10 årene har hun jobbet med visuell konseptutvikling og designledelse og har bidratt til økende samhandling mellom motiondesignmiljøene og de digitale designmiljøene i NRK, i grenselandet mellom innhold, form og teknologi.

Sigrun har undervist i animasjon, vignettdesign og nettdesign for skolene som nå er kjent som Westerdals og Oslo Met, og har skrevet om disse fagene i læreverk hos GAN Aschehoug. Hun har et hjerte som brenner for god historiefortelling uansett om det gjelder merkevarer, visuell journalistikk eller organisasjonsutvikling. Med en mediebransje i kontinuerlig endring, vil Sigrun gjerne dele med dere hvordan de visuelle fagene i NRK henger med i svingene.

Påmelding til Medielærerseminaret: https://www.deltager.no/medielaererseminaret_2020_06052020

Påmelding til Nordiske Mediedager med spesialpris for våre medlemmer: http://axacoair.se/go?BioiRyQ0