I Rogaland er de ulike utdanningsprogrammene og fagene i videregående skole organisert i fagnettverk. Intensjonen med fagnettverkene er å få til samarbeid på tvers av regioner, samordne kompetanseheving, bygge nettverk og dele. Gunhild van Zanten Magnussen, avdelingsleder for Medier og kommunikasjon, Informasjonsteknologi og medieproduksjon ved Vågen videregående skole, har skrevet litt om hvordan fagnettverket i Rogaland fungerer.

Fagnettverkene er organisert av fylkeskommunen og det er avdelingslederne fra skolene som utgjør styret i nettverket. Dette skoleåret er det Hetland vgs., Bergeland vgs., Bryne vgs., Vardafjell vgs., Kopervik vgs. og Vågen vgs. som utgjør fagnettverket for medier og kommunikasjon.

Van Zanten Magnussen forteller om fagnettverket:

– Vi har to felles fagdager i løpet av et år; ett i november og ett i februar. Her møtes vi, får faglig påfyll og jobber med faglig utvikling. Da har vi gjerne leid inn en foredragsholder, eksempelvis om et aktuelt tema innenfor mediefag. I tillegg bruker vi å dele undervisningsopplegg og erfaringer, og som regel bruker vi en del av dagen til å diskutere ulike temaer. Det kan være fagfornyelsen, vurderingspraksis eller eksamen. Noen ganger gjennomfører vi kurs, disse kan holdes på en felles plandag, eller de kan gjennomføres andre dager i løpet av året.  

Magnussen fortsetter med å understreke betydningen av å kunne være del av et fagnettverk:

– Gjennom fagnettverket får vi møtes, holde kontakten og samarbeide på tvers av skoler. På denne måten har vi eksempelvis utarbeidet retningslinjene for praktisk eksamen sammen og også oppgavesett til eksamen som brukes av alle skolene. Vi opplever at det er mindre diskusjoner omkring dette enn det var tidligere. Det er også nyttig for lærerne å ha et miljø hvor man kan diskutere og videreutvikle seg og at man som eksaminator kjenner sensor som kommer på eksamen. Fagnettverket er med andre ord både en faglig og sosial arena!

Foto: Terje Gabrielsen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.