Skolefylkesråden i Troms går av fordi partiet hans ikke støtter kuttene i utdanningstilbudet

Fylkesråden for utdanning, Magnus Mæland, fra Troms Høyre, la 5. november fram forslag om å legge ned flere skoler og kutte drastisk i tilbudet i Medier og kommunikasjon i fylket. Etter mange protester fra elever og skoler, er det nå klart at hans eget parti, Høyre, som styrte sammen med Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti, ikke vil støtte kuttforslagene. Høyres representanter har derfor trukket seg fra postene sine i Fylkesrådet, melder Arbeiderpartiet i en pressemelding. Fylkestinget skal samles neste gang 10. desember, og det er foreløpig uvisst om Høyres manglende støtte vil føre til et nytt budsjettforslag fra en ny koalisjon i Fylkestinget.

Hålogalandavis har mer om saken her.

Du kan lese om protestene mot nedleggingene i denne bloggposten fra Mediepedagogene.