NRK Radiodager 29-30 september

NRK kommer nok en gang med et flott tilbud til lærere som vil delta på «Radiodager»: Nå er det ca. en uke igjen til konferansen ”Radiodager” kjører igang på Ullevål stadion 29. og 30. september med nærmere 300 deltakere.
På denne viktigste radiokonferansen i Norge vil dere få møte de  over 50 foredragsholderne og paneldebattantene som skal i aksjon i 25 programposter. Blant annet får dere høre hvordan radio-Norge taklet Utøyamassakren. Hvilke etiske vurderinger ble gjort, hvilken rolle inntok de forskjellige kanalene og hvordan klarte reportere og programledere å håndtere de grusomme hendelsene i forkan og bakkant. Og ikke minst; hva vi har lært av håndteringen av denne nasjonale tragedien?
På konferansen får du også oppleve Nancy Updike fra det berømte «This American Life», og den kjente programledercoachen Valerie Geller vil hjelpe oss til å bli bedre historiefortellere.  Claire Wardle er BBCs nye stjerne på bruk av sosiale medier som hun har kurset 2000 journalister i.  Rekruttering og utvikling av nytt talent har svenske Ulla Svensson og danske Christian Volfing kloke og ukonvensjonelle tanker omkring.
Hva kjennetegner de forskjelllige radiolytterne våre, og hvordan beveger de seg rundt i radiomarkedet. Nino Cirone kan fortelle oss hvor troløse og illojale de er, og Kristian Tolonen fra forskningen i NRK kan si noe om hvor mange de er og hvor de er.
Radiodager tar også grep for å lokke radiosjefene til å bli konkrete i diskusjonen om hvordan de vil fornye og vitalisere radiomediet – nå når kapasiteten blir ubegrenset og konsesjonskravene forsvinner.  Og sykkellegenden og programlederen Dag Erik Pedersen byr på sitt suksessforedrag om inspirasjon og lagånd.  Mye å glede seg til altså!  www.radiodager.no/program.
Og på kvelden er det fest og norsk radiobransjes svar på Oscarutdelingen,Prix Radio. Der vi hedrer og deler ut priser til de beste programlederne, sendingene og reportasjene i året som gikk.
Skal man ha en god bakgrunn for undervisningen innen mediefag, kan det være lurt å få med seg denne begivenheten. På konferansen kan du lære mer om hvordan radiomedarbeidere og radioledere tenker og jobber, skaffe deg kontakter i miljøet og bli kjent med den seneste utviklingen for et av våre viktigste medier. Og for medielærere og mediestudenter har vi en spesialpris på 1.700 kr.Meld deg på www.radiodager.no/node/9.
 
Les mer om alt dette på www.radiodager.no.