Dersom det er aktuelt å la elevene publisere til ulike nettsteder eller blogger finnes det mange muligheter der ute. Her følger en liten oversikt over noen alternativer. Har du flere eksempel kan du bidra med disse i kommentarfeltet nedenfor. Alle alternativene er i utgangspunktet gratis, men mange gir deg ekstra muligheter for en liten sum. Begrepene nettsted og blogg overlapper litt i dette tilfellet, da de fleste løsningene lar deg endre karakter på utformingen på en enkel måte.

Vi begynner med en av de største og mest brukte bloggsystemene som finnes, nemlig WordPress. Standardpakken er gratis og gir deg mulighet til å publisere innhold til din egen blogg eller nettside, i tillegg til å følge andre sin, på en enkel måte. Du har et stort utvalg med design – som magasin, avis, med mer; og du kan gjøre mange tilpassinger.

Posterous er et annet godt alternativ som blant annet kan skilte med en svært enkel måte å publisere innhold på. Du kan for eksempel bare sende en e-post med tekst og vedlegg (lyd, pdf, bilder, osv.), så publiserer Posterous alt sammen. Du kan selvsagt laste opp og tilpasse innholdet på vanlig måte. Det finnes også muligheter for å lage egne samarbeidsprosjekt, der mange ulike personer kan publisere og samhandle i et eget system.

Andre mye brukte verktøy for å lage nettsider/blogger er Tumblr, Blogger (fra Google) og Weebly.

Til slutt kan vi nevne Scoop It som også er et enkelt verktøy for å publisere nettsider som ligner på magasiner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.