Radiodager 2012

I år er det ”Radiodager”- konferanse igjen. Det store treffpunktet for norsk radiobransje blir i år som i fjor på Ullevål stadion 20 og 21 september. Vi regner med å bli rundt 300 deltakere disse to dagene. Og i år som i fjor går vi ut med et spesialtilbud til mediestudenter, lærere og forskere. Vi mener det vil være veldig nyttig både for mediestudenter og lærere å være med på denne faglige konferansen for radioen.

Programmet for årets Radiodager er klart og det er et fyldig program med parallelle sesjoner om forskjellige temaer i 3 saler. I tillegg er det to eksklusive workshops som man kan melde seg på fra onsdag 5.9 kl.10.00. Et program som vil være interessant for både studenter og lærere.

Som vanlig avsluttes det hele med stor fest og Prix Radio, med utdeling av priser til de beste programmene, innslagene og radiopersonene i året som gikk. I alt skal det deles ut 16 priser.

Lytt til de nominerte.

Sesjonen om ”morgenkrigen” på årets Radiodager samler de store aktørene som kjemper om folkets gunst fra de står opp om morgenen.

Under selve fagkonferansen på Radiodager stilles det mange viktige spørsmål som forskjellige forelesere skal forsøke å besvare. Hele konferansen åpner torsdag 20. september med spørsmålet: Hvem vinner i norsk radio i dag, i 2014 og i 2017? Det spørsmålet er det landets radiosjefer som skal forsøke å gi et svar på.

Den mer radiofaglige delen av programmet ser på hvordan man lager gode historier og hvordan man forteller dem. Andre spørsmål som blir stilt på konferansen er hvordan man holder på unge lyttere, hvordan man lager nyheter for unge mennesker, om musikkprogrammeringen er død, hvordan man gjør sportsprofiler om til programledere.
Du kan også møte deltakerne i ”morgenkrigen” i norsk radio, og høre hvordan de tenker i forhold til kampen om lytterne på morgenen. Radio er lyd, og lydguruen Julian Treasure vil både ha en egen lydsesjon og en workshop om lyd som man bør få med seg. Men vi har også samlet de beste av våre egne lyddesignere til en sesjon hvor de skal vise hvordan de jobber med lyd.

Medieledere har en stadig mer utfordrende hverdag. På Radiodager stiller vi spørsmålet; Hva kreves av fremtidsrettede medieledere?

I alt er det 22 sesjoner med forelesere og kjente stemmer fra England og Skandinavia i tillegg til våre egne flinke folk. I år er det også mulighet til å melde seg på 2 eksklusive workshops, en med lydguruen Julian Treasure om lyd og branding, og en med Merete Morken Andersen( forfatter av Skriveboka) om fortellerteknikk.

Den internasjonalt kjente lydguruen Julian Treasure får deg til å tenke nytt om lyd på årets Radiodager.

Radiomiljøet i Norge er ikke så stort. Derfor er det både viktig og nyttig, og ikke minst hyggelig å være tilstede på de få arenaene der alle kan møtes, snakke sammen og knytte kontakter.

Prisen for mediestudenter, lærere og forskere er 2.200 kr. Melder du deg på før 3.9 slipper du 200 kroner billigere unna.

Se hele programmet på www.radiodager.no

Påmelding