De fleste medier omtaler den pågående krisen i Japan. Inntrykkene er mange, og det kan vere vanskelig å samle all informasjonen. Vi ser derimot flere eksempel på flermedial og interaktiv journalistikk i dette digitale mediesamfunnet. Dagbladet Live har for eksempel nyhetsdekning fra Japan, med nyhetsoppdateringer fra egne journalister, nyhetssendinger fra utlandet, bilder, og ikke minst: innspill og bidrag fra leserne.

Vi kan også se at blant annet Google sitt initiativ Crisis Response forsøker å gjøre kritisk informasjon mer tilgjengelig i forbindelse med naturkatastrofer og humane katastrofer, med blant annet muligheten for å søke opp forsvunne personer og lese inngående informasjon om katastrofen i Japan, og muligheter for å nå omverden fra Egypt og nærliggende områder etter at Internett blir forsøkt sperret.

Har du flere gode eksempel på lignende dekninger og tjenester? Del dem med oss i kommentarfeltet.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.